Hangstoelen in de trendkleuren van 2016

Waarschijnlijk één van de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een hangstoel, of welk woonitem dan ook, is de kleur. Vind ik de kleur mooi en past die bij de rest van het interieur of tuin? En natuurlijk speelt ook de kleurtrend van dat moment een rol. Ontwerpers laten zich hierdoor inspireren, waardoor een hangstoel in een trendkleur veel mensen zal aanspreken!

 

Okergoud de trendkleur van 2016 volgens Flexa 

 

Trendkleuren van 2016

 

Dit jaar heeft Flexa, de grootste kleurbrenger van interieurland, okergoud als trendkleur van 2016 uitgeroepen. ‘Nog helder genoeg om de aandacht te trekken, terwijl het ook subtiel verwijst naar het verleden en de kleur van de aarde, combineert het ook goed met andere tonen’; zo omschrijft Flexa deze warme tint. Pantone, het bedrijf dat kleurcoderingen bepaalt voor de gehele industrie, heeft het ijsblauwe Serenity en het zachtroze Rose Quartz als kleuren van 2016 uitgeroepen. En ten slotte geldt de natuur nog steeds als grote inspiratiebron voor ontwerpers. Die invloed resulteert in natuurlijke trendkleuren van vergrijsd blauw tot blauwgroen. Daarmee zijn okergeel, zachtroze, ijsblauw, grijsblauw en blauwgroenen de belangrijkste kleuren van 2016.

 

Zachtroze en ijsblauw trendkleuren van 2016 volgens Pantone

 

Hangstoelen in warme geel- en goudtinten

 

Hangstoelen die aansluiten bij dé woonkleur van 2016 hebben warm gekleurde schakeringen van goudgeel tot koper. Hangstoel ‘Curramberra’ basis apricot is wat ons betreft een topper in deze trend. De hangstoel heeft een kleurcombinatie van twee geeltinten en een oranjetint, afgewisseld met een donkergrijze streep. Ook de touwen zijn deels in oranjegeel. Bij deze hangstoel kun bovendien een supermooie standaard kopen, die de Curramberra een stoere, industriële look geeft.

 

Hangstoel passend bij de trendkleur okergoud

 

Prachtige poederkleurige hangstoelen

 

De Pantone trendtinten zachtroze en ijsblauw zijn prachtige poedertinten die voor een frêle en stijlvolle kleurencombinatie zorgen. In het gestreepte dessin van hangstoel ‘Domingo’ Plum Lounge staat trendkleur zachtroze centraal, gecombineerd met paars, roze en lichtbruin. De ophangkoorden zijn uitgevoerd in paars met donkerbruin en ook de spreidstok heeft een luxe, donkere houtlook. Uit dezelfde serie combineert ‘Domingo’ hangstoel Dolphin lounge beide trendkleuren zachtroze en ijsblauw in een prachtig gestreept dessin. De ophangkoorden zijn in twee bijpassende tinten blauw uitgevoerd. De Domingo hangstoelen zijn ook nog eens extra ruim en gemaakt van Hamac Tex; een weerbestendige stof die zacht is als katoen en kleuren mooi houdt. Met deze hangstoel ga je gegarandeerd relaxt én stijlvol de zomer in!

 

Hangstoel in trendkleuren ijsblauw en zachtroze

 

Hangstoelen in natuurlijk blauw en groen

 

In de tuin staan de natuurlijke trendkleuren blauw en groen uiteraard prachtig. Bovendien heeft een hangstoel in deze koele tinten een frisse uitstraling en daar houden we van op hete zomerse dagen! Hangstoel ‘Panama’ Aqua heeft een prachtige groenblauwe kleur die ons doet denken aan een tropische turkooizen zee. De touwen in een vergrijsde tint zijn extra dik met een robuuste look, wat deze hangstoel extra cachet geeft. Ook hangstoel 'Orquidea' is uitgevoerd in de levendige kleuren van de zee, in verschillende schakeringen blauw.  En hangstoelen ‘Bermuda’ en ‘Trinidad’ Pine zorgen met hun brede strepen in groen, lichtblauw en donkerblauw voor de ultieme trendkleurencombinatie van 2016!

 

Hangstoel in trendkleur groenblauw